Zoersel rouwt om Lowieke (6): kleine superheld verliest op Moederdag de strijd tegen kanker.

13-05-2024 17:26

 

 

Auteur: Kristof De Cnodder  - hln.be/zoersel

 

 

Zoersel rouwt om Lowieke (6): kleine superheld verliest op Moederdag de strijd  tegen kanker | Foto | hln.be

Kleine ‘superheld’ Lowieke verloor op Moederdag de strijd tegen kanker. In november vorig jaar ging Lowie nog met zijn gezin op reis naar Supermario Land in de Verenigde Staten. 

Foto: RV.

 
 
 
 
 
 
 
De zesjarige Lowie Vandamme uit Zoersel heeft zijn ongelijke strijd tegen kanker verloren. Via een pakkend bericht op Instagram maakte zijn familie bekend dat Lowieke zondag is overleden. In de voorbije maanden leefde heel Zoersel intens mee met Lowie en zijn naasten.
 
 
Bij Lowie Vandamme werd zowat anderhalf jaar geleden een agressieve hersentumor vastgesteld. Toen in het najaar van 2023 bekend raakte dat Lowieke - een leerling van lagere school Beuk en Noot - ongeneeslijk ziek was, ontstond er in Zoersel een golf van medeleven. Her en der hingen mensen aapjes en afbeeldingen van Super Mario aan hun huis.
 

Een aapje was Lowiekes lievelingsknuffel en ook op Super Mario was hij verzot. In november vorig jaar maakte het hele gezin Vandamme trouwens nog een reis naar themapark Supermario Land in de Verenigde Staten. Het was één van Lowiekes grootste wensen om daar ooit naartoe te gaan.

 

Mama Ellen informeerde alle sympathisanten intussen via Instagram over de toestand van Lowieke. Het account in kwestie telt meer dan 22 000 volgers. Via die weg werd nu het slechte nieuws over Lowiekes overlijden meegedeeld. “Met diepste pijn in het hart vertel ik jullie dat Lowieke gisteren, op een prachtige zonnige dag, heeft kunnen loslaten”, staat er te lezen. “Je koos Moederkesdag om de vrijheid te nemen die je zo hard hebt verdiend. Mijn lief ventje, wij houden zielsveel van je.”

 

 

De medeleerlingen van Beuk en Noot krijgen vandaag 13 Mei 2024 op school meer tekst en uitleg en ze zullen ook op de nodige ondersteuning kunnen rekenen.

 
 
 
Bron: www.hln.be