Zijn bruiningsproducten of AGE’s slecht?
13-02-2015 13:59
Nee, er is onvoldoende bewijs dat bruiningsproducten of AGE's (Advanced Glycation Endproducts) in voeding slecht zijn. Op het gebied van AGE's moet nog veel onderzoek worden gedaan bij mensen.
De afkorting AGE staat voor Advanced Glycation End products, verder in dit artikel AGE's genoemd. Het zijn verbindingen tussen suikers en eiwitten. Verbindingen tussen suikers en eiwitten komen van nature in ons lichaam voor. AGE's kunnen in voeding aanwezig zijn, met name in dierlijke producten. Het gehalte AGE's in een product kan door verhitting verhoogd worden. Die reactie tijdens het bereiden van eten is ook wel bekend als de Maillard reactie of bruiningsreactie. Hierbij worden AGE's gevormd. Dit proces geeft tijdens het koken, maar vooral bakken, een (goud-)bruine kleur aan producten. Voedsel krijgt daardoor ook een andere geur en smaak. Denk hierbij aan de bruine kleur en het korstje van vlees (-producten) na bereiding, gefruite uien, een korstje op een ovenschotel, de bruine broodkorst of geroosterd brood, koekjes, de geur van (gebrande) koffie.
Lees verder op de Website: https://voedingenkankerinfo.nl/zijn-bruiningsproducten-ages-slecht/
Bron: www.voedingenkankerinfo.nl