Zenmeditatie onder begeleiding van Ans van Gurp-Groenen bij IntermeZZo te Zwolle op 12 December 2024.

12-12-2024 09:00

 

 

 

                     

 

  

 

 

 

Zenmeditatie:

 
 
Door zenmeditatie leer je om je beter te concentreren en met meer aandacht te leven. De workshop zenmeditatie, zoals deze bij IntermeZZo wordt gegeven, is speciaal afgestemd op mensen die met kanker in hun leven worden/zijn geconfronteerd. Ook voor naasten.
 
 

Hoe gaat zenmeditatie?

Je ademhaling een belangrijk instrument. Als je regelmatig aan zenmeditatie doet, kom je weer in evenwicht, zowel lichamelijk als geestelijk. Daardoor raak je minder verstrikt in je denken. Je bent beter in staat om het leven te ervaren zoals het is op dit moment. Door te mediteren leer je rust te vinden in het voortdurend veranderende levensproces. Vanuit deze geconcentreerde houding vind je een manier om je bestaan zonder enig voorbehoud onder ogen te zien en je daarin te ontspannen. Dit zal meer plezier en voldoening geven in alles wat je doet.

 

Tijdens de workshop ga je zelf ervaren wat ademhaling en ontspanning voor je kan betekenen. De oefeningen zijn makkelijk toe te passen. Hierdoor heb je na de workshop tools in handen om zelf met zenmeditatie aan de gang te gaan.

 

 

 

 

  • Datum + Tijd: 12 december 2024 - 9:00 tot 16:00 uur.
 

 

  • Begeleider: Ans van Gurp-Groenen. Ans is een erkend meditatieleider, opgeleid door het International Zen instituut Noorder Poort en geeft ook les in het Dominicanenklooster in Zwolle.
 
 
 
  • Draag makkelijke, niet knellende kleding en warme (antislip)sokken. Je hoeft verder niets mee te nemen.
 
 
 
  • Aanmelden: Kom langs of bel met IntermeZZo (088) 624 6088 en meld je aan voor de workshop zenmeditatie.
 
 
 
  • Kosten: Kennismaking met zenmeditatie kost 5 euro.
 
 
 
  • Adres: IntermeZZo, in de speciale rustige ruimte, Dokter Van Thienenweg 1A, 8025 AL Zwolle.

 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.intermezzo-zwolle.nl