Gebruik van medicinale cannabis bij kanker.
Een van de indicaties van het BMC is dat medicinale cannabis behulpzaam kan zijn bij misselijkheid, verminderde eetlust, vermagering en verzwakking bij kanker en aids. Misselijkheid en braken als gevolg van medicatie of bestraling bij kanker,hiv-infectie en aids
Het gebruik van medicinale cannabis kan bij bepaalde klachten en ziekten helpen, bijvoorbeeld om:
- pijn en krampen te verminderen
- te zorgen dat iemand zich wat beter voelt
- eetlust te verbeteren
- kwaliteit van slapen te verbeteren
- misselijkheid tegen te gaan
- een ontspannen gevoel te geven
Er zijn veel onderzoeken gaande en al geweest betreffende het gebruik van cannabis of cannaboiden, hier vind je een overzicht op de IACM site
Wetenschapper: Cannabis geneest door kwade cellen "zelfmoord te laten plegen"
In het geval dat u benieuwd was hoe THC zo ongelooflijk goed is in het doden van kwaadaardige cellen, legt de vrouw die het fenomeen voor het eerst zag uit hoe het werkt.
Spaanse wetenschapper Cristina Sanchez was de eerste om de geneeskrachtige eigenschappen van marihuana te ontdekken in de strijd tegen kanker. In dit fascinerende interview door Cannabis Planet, legt ze de therapeutische eigenschappen van de plant uit.
Sanchez ontdekte bij toeval, tijdens een ander experiment dat THC "de [kanker] cellen in de petrischaaltjes doodde." Niet alleen dat, zegt ze, maar THC richt zich "specifiek op tumorcellen. Ze hadden geen effect op normale, niet-tumorcellen. Alsof dat nog niet ongelovelijk genoeg was, voegt Sanchez eraan toe dat door de kracht van marihuana's anti-kanker eigenschappen, de kankercellen spontaan begonnen met het plegen van "zelfmoord" wanneer THC aanwezig was.
De andere belangrijke verbinding van marihuana is Cannabidiol. Dit is niet psychoactief, maar beschermd de hersenen tegen stress en schade. Cannabidiol doodt kankercellen en maakt THC des te sterker. Zoals Sanchez het uitlegt:
"Het endocannabinoïde systeem reguleert de eetlust, de voedselinname, reproductie, en vele andere functies. Daarom heeft de plant heeft zulke brede therapeutische eigenschappen."
Sanchez heeft bevestigd dat marihuana kan worden gebruikt als een behandeling tegen borstkanker, en haar eerste onderzoek werd ondersteund door verdere testen. Wat is de toekomst van medicinale marihuana? Laat ons weten wat uw gedachten zijn in de commentaren.
De toekomst over kankertherapie, lees u hier: https://pgmcg.nl/what-does-the-future-of-cannabis-cancer-therapy-look-likehoe-ziet-de-toekomst-van-cannabis-kanker-therapie-eruit-hightimes/
Ook wat betreft de genezing van kanker, er zijn al diverse patenten door de pharmeutische industrie aangevraagd! waarvan de laatste deze
Drug Maker Will Soon Hold Patent On THC, CBD As Cancer Cures
GW Pharmaceuticals, a drug company that specializes in cannabis-based pharmaceuticals, has received early approval on a patent covering the use of marijuana chemicals for treating brain cancer. Read more: https://www.leafscience.com/2013/12/13/drug-maker-will-soon-hold-patent-thc-cbd-cancer-cures/?utm_source=mantis&utm_medium=recommend&utm_campaign=mantis
'Huge paradigm shift': Biggest cancer breakthrough in 40 years sees tumors dissapear by cannabis
In Nederland hebben we alleen beschikking over medicinale cannabis, echter wordt er ook cannabisolie, cannabistinctuur en oa edibles, gebruikt bij deze vreselijke ziekte. Dit is dus niet legaal beschikbaar in Nederland. Hier moet echt snel verandering in komen. Nu zijn patiënten aangewezen op het zgn criminele circuit, crimineel omdat de overheid het criminaliseert! Ten koste van de gezondheid!
Drie interessante stukken:
Hoe cannabis in Nederland wordt tegen gehouden als kankermedicijn: https://www.voc-nederland.org/2011/07/hoe-cannabis-in-nederland-wordt-tegen-gehouden-als-kankermedicijn/
Cannabis en Kanker (blogfromdoc) https://blogfromdoc.wordpress.com/2014/12/14/cannabis-en-kanker/
Langer leven met cannabis (wiet)? (www.St.Nat.Fonds.Tegen.Kanker.nl )
Is cannabis een geneesmiddel?
Delta-9-tetrahydrocannabinol (THC), de belangrijkste roesopwekkende stof in cannabis, wordt soms gebruikt bij de behandeling van kanker, met als doel de levenskwaliteit (pijn, gebrek aan eetlust, misselijkheid,...) van de patiënt te verbeteren.
Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat THC cellen van het menselijke glioom (een agressieve hersentumor) doet afsterven door apoptose (geprogrammeerde celdood) op gang te brengen. Apoptose is een proces waarbij de cel zichzelf afbreekt. Dit gebeurt niet bij gezonde cellen (4). Cannabidiol (CBD), het tweede meest voorkomende cannabinoïde in cannabis, blijkt dit effect nog te versterken (5).
THC blijkt ook een anti-invasief effect te hebben. Dit wil zeggen dat het de uitbreiding van woekerende cellen naar omliggend weefsel tegengaat. Dat zou nuttig kunnen zijn tegen zeer invasieve kankers (14).
Het goede van cannabinoïden:
Het tumorremmend effect van THC en van andere synthetische en natuurlijke cannabinoïden (2, 7, 8, 9, 10) geldt niet alleen voor gliomen. Het effect werd ook voor een groot aantal andere kankertypes aangetoond bij proefdieren en op menselijke celculturen. Enkele voorbeelden:
- Cannabidiol (CBD) laat een uitgesproken antiborstkankeractiviteit zien, door apoptose te veroorzaken. Hetzelfde geldt voor cannabigerol en cannabichromeen (11)
- Het endogene (lichaamseigen) anandamide heeft een antiproliferatief (= het gaat de vermeerdering van kankercellen tegen) en apoptotisch effect op menselijke prostaatkanker-celculturen (12).
- Cannabinoïden hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen, wat dan weer de ontwikkeling van kankers kan afremmen. De ontstekingsrespons wordt immers gelinkt aan 15 à 20 % van de kankeroverlijdens wereldwijd (13).
Kankerverwekkende stoffen:
- Cannabisrook bevat ook veel van dezelfde kankerverwekkende stoffen als tabak (aromatische koolwaterstoffen, nitrosamines, aldehydes,...), waarvan sommige zelfs in hogere concentraties.
- Er wordt meer teer en koolstofmonoxide opgenomen bij het roken van cannabis dan bij het roken van tabak (15).
- Bij het synthetische cannabinoïde methandamide werd aangetoond dat het de groei van longkankercellen versterkt (17).
Conclusies:
- Mogelijke behandelingen tegen kanker op basis van cannabis moeten worden ontwikkeld volgens het model van de klassieke chemotherapie, d.w.z. identificatie en aanmaak van actieve bestanddelen. Dit mag in geen geval een reden zijn om het roken van cannabis aan te raden.
- Er bestaat voorlopig slechts één klinisch onderzoek naar de impact van cannabinoïden op kankerpatiënten. Dit onderzoek, dat reeds dateert uit 2006, had ook duidelijke beperkingen. De bedoeling was in de eerste plaats een methode van toediening (intracraniaal) voor THC uit te testen. De test werd uitgevoerd op negen patiënten met een heel agressieve, terminale hersentumor.Door dit beperkte aantal kon er geen statistisch relevante conclusie getrokken worden over een mogelijk levensduurverlengend effect, hoewel twee patiënten nog ongeveer een jaar in leven bleven. Toen de onderzoekers tumorcellen van de patiënten met THC incubeerden, werden deze ook weer gedood.
- De onderzoekers concludeerden dat er meer en grotere klinische studies nodig zijn, en ook met andere cannabinoïden dan THC (25). Mogelijk heeft de combinatie van verschillende cannabinoïden nog het meeste potentieel bij de behandeling tegen kanker.
Bron: www.pgmcg.nl