Onderzoek benadrukt de impact van Reiki op pijn, vermoeidheid en angst bij poliklinische kankerpatiënten.
In een recent onderzoek dat werd uitgevoerd bij University Hospitals Connor Whole Health werd een Reiki-programma geëvalueerd dat is ontworpen voor poliklinische kankerpatiënten die infusiebehandelingen ondergaan in twee infusiecentra van University Hospitals.
De studie, getiteld "Evaluation of a Reiki Volunteer Program within Two Cancer Infusion Centers," werd onlangs gepubliceerd in het Journal of Pain and Symptom Management, een peer-reviewed tijdschrift dat dient als een interdisciplinair publiek van professionals. Deze retrospectieve review, uitgevoerd tussen maart 2022 en februari 2024, evalueerde de effecten van Reiki op poliklinische patiënten die infusiebehandelingen zoals chemotherapie kregen. Tijdens Reiki-sessies genereert een getrainde beoefenaar ontspannings- en helende reacties in het lichaam door zijn handen op of boven het lichaam van de ontvanger of zichzelf te plaatsen.
Deelnemers aan de infuusklinieken vulden de Edmonton Symptom Assessment System (ESAS)-metingen in voor pijn, vermoeidheid, angst, misselijkheid en welzijn vóór en na een 15-20 minuten durende Reiki-sessie tijdens hun infuusbehandelingen.
De studie omvatte 392 Reiki-sessies die werden gegeven aan 268 unieke patiënten, met een gemiddelde leeftijd van 63,3 jaar. De demografische verdeling was 57,5% vrouw, 71,6% blank en 26,5% zwart/Afro-Amerikaans. De resultaten waren overtuigend en lieten klinisch significante gemiddelde verbeteringen zien in alle gemeten symptomen: pijn -1,78 [95% BI: -2,38, -1,18], vermoeidheid -1,33 [95% BI: -1,85, -0,82], angst -2,09 [95% BI: -2,68, -1,50], misselijkheid -2,30 [95% BI: -2,95, -1,62] en welzijn 1,37 [95% BI: 0,95, 1,79].
De studie leverde bewijs voor het kortetermijnvoordeel van Reiki op kankergerelateerde symptomen bij poliklinische patiënten die infusen kregen. De deelnemers waren over het algemeen ook zeer tevreden met de Reiki-sessie, wat aantoont aanvaardbaarheid. Kwalitatieve feedback gaf aan dat deelnemers ontspanning, symptoomvermindering, lichaamsgewaarwordingen, emoties, dankbaarheid ervoeren en nog een Reiki-sessie wilden. Er is verder onderzoek nodig om de voordelen van Reiki op de lange termijn te onderzoeken en het programma uit te breiden naar meer locaties voor gezondheidszorg.
Dit onderzoek toont aan dat Reiki-therapie klinisch significante verbeteringen biedt. De positieve feedback van deelnemers onderstreept het potentieel van Reiki als complementaire therapie in klinische settings. UH Connor Whole Health zet zich in om te zorgen dat er voor elke patiënt volledige zorg voor de persoon wordt geleverd.
"UH Connor Whole Health geeft prioriteit aan integrale benaderingen van zorg en produceert baanbrekend onderzoek op dit gebied. Deze studie heeft waardevolle inzichten opgeleverd over de effecten die Reiki op onze patiënten kan hebben." Francoise Adan, MD, Chief Whole Health and Well-being Officer bij UH en directeur van UH Connor Whole Health.
Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.
Bron: www.news-medical.net/news