MD Anderson staat op nummer 1 in de VS voor kankerzorg.

16-07-2024 13:48

 

 

 

 

Het University of Texas MD Anderson Cancer Center werd vandaag gerangschikt als nummer één in de natie voor kankerzorg in de 2024-25 "Best Hospitals"-enquête van US News & World Report. Sinds de start van de enquête in 1990 is MD Anderson consequent een van de twee beste ziekenhuizen in de natie voor kankerzorg geweest, en het heeft de afgelopen 10 jaar de toppositie behouden.

 

“Bij MD Anderson is onze missie duidelijk: kanker uitroeien,” aldus  Peter WT Pisters, MD , president van MD Anderson . “Deze ranglijst weerspiegelt onze onvermoeibare toewijding aan uitmuntendheid in patiëntenzorg, onderzoek, preventie en onderwijs. Ik ben ongelooflijk trots op onze faculteit, werknemers, vrijwilligers en supporters die zich elke dag onvermoeibaar inzetten om dit mogelijk te maken. Samen zetten we grote stappen richting een toekomst zonder kanker.”

 

MD Anderson behaalde ook nationale ranglijsten voor verschillende specialismen onder alle ziekenhuizen: nr. 2 voor Keel-, Neus- en Oorheelkunde, nr. 9 voor Urologie en nr. 14 voor Gastroenterologie en GI-chirurgie. De instelling ontving ook "High Performing Ratings" voor veelvoorkomende procedures en aandoeningen bij volwassenen: colonkankerchirurgie ; gynaecologische kankerchirurgie ; leukemie , lymfoom en myeloombehandeling ; longkankerchirurgie ; en prostaatkankerchirurgie . 

 

Al meer dan 80 jaar zet MD Anderson zich in om kanker in Texas, in het hele land en over de hele wereld uit te bannen. Als wereldwijd gerespecteerde instelling die zich uitsluitend richt op kankerpatiëntenzorg, onderzoek, onderwijs en preventie, heeft MD Anderson brede erkenning en respect gekregen.

 

Naast de nummer 1-positie voor kankerzorg door US News & World Report, is MD Anderson er trots op om nummer 1 te zijn in Veiligheid op Vizient's Quality and Safety Scorecard en om te worden genoemd als het beste ziekenhuis voor oncologie in Newsweek's 2024 World's Best Specialized Hospitals-ranglijst. De instelling behoort ook tot de beste ter wereld op het gebied van verpleging en verdient sinds 2001 voortdurende erkenning van het Magnet Recognition-programma van het American Nurses Credentialing Center.

 

"De consistente nationale top erkenningen die MD Anderson ontvangt voor het leveren van medelevende, op bewijs gebaseerde zorg, zijn een bewijs van onze toewijding aan degenen die we dienen," zei Pisters. "Dank aan onze uitzonderlijke teamleden, waaronder stagiaires, studenten en vrijwilligers, evenals de duizenden vrienden, gemeenschapsondersteuners en partners over de hele wereld. Uw toewijding aan onze patiënten en hun families is instrumenteel geweest in het bevorderen van onze missie om kanker te beëindigen."

 

 

Voor de volledige ranglijst van US News & World Report gaat u naar: Health.USNews.com