Kan peterselie voorkomen dat een tumor groter wordt?
Er zijn geen goede wetenschappelijke studies gedaan bij mensen naar het effect van peterselie op de tumorgroei. Daar kan dan ook geen uitspraak over worden gedaan. Maar gezien de manier en hoeveelheid waarop peterselie in de voeding gebruikt wordt is enig effect erg onaannemelijk.
Wat is er mogelijk bijzonder aan peterselie?
Studies laten zien dat de kans op het krijgen van sommige vormen van kanker afneemt bij een hoge consumptie van groente en fruit. Flavonoïden zijn hier mogelijk mede verantwoordelijk voor.. Deze stoffen werken als antioxidant en geven groente en fruit hun kleur. Er zijn heel veel verschillende soorten flavonoïden, die allemaal een verschillende werking hebben. Ook komen deze in verschillende voedingsmiddelen voor. Variatie in de voeding wordt daarom aanbevolen voor een gunstig effect. De stof apigenine valt ook onder de flavonoïden en is te vinden in sinaasappels, broccoli, selderij, uien, olijven, kamillethee, sommige kruiden, en ook in peterselie.