Kan ik bietensap drinken bij kanker en de behandeling ervan?
Naar het effect en de veiligheid van bietensap tijdens de behandeling van kanker is geen onderzoek gedaan. Zoals alle groentesappen is bietensap caloriearm, bevat vitamines en mineralen en dat past in een gezonde voeding. Maar in bietensap zit ook een behoorlijke hoeveelheid nitraat. Het is onzeker of die hoeveelheid veilig is bij regelmatig gebruik. Uit voorzorg wordt daarom geadviseerd om het drinken van bietensap te beperken, af te wisselen met andere groente- en fruitsappen en dus niet iedere dag een glas te nemen. Dit advies geldt voor zowel mensen met als zonder kanker.
Bietensap wordt gemaakt van rode bieten, ook wel kroten genoemd. Het is kant-en-klaar te koop, zowel in normale als in geconcentreerde vorm. Bietensap blijkt een hype te zijn onder duursporters omdat het de prestaties en vooral het uithoudingsvermogen zou verbeteren. Het Voedingscentrum geeft echter aan dat die claims niet kloppen. Uit onderzoek blijkt dat het effect niet goed is aangetoond en zo er al effecten zijn, zijn deze klein. Bij kanker is dit effect op uithoudingsvermogen nooit onderzocht.
Lees verder op ..... https://www.voedingenkankerinfo.nl/kan-ik-bietensap-drinken-bij-kanker-en-de-behandeling-ervan/