’Asielbudget korten voor betere zorg’.

16-10-2024 08:45

 

 

Annemarie van Gaal slaat de spijker op zijn kop in haar column ’Fortuin naar hotelopvang asielzoekers, maar kankermedicijn is te duur’ (Tel. 13/10), vindt lezer D. Wiggers.

 

 

 

Miljoenen euro’s worden uitgetrokken om asielzoekers op te vangen in hotels, vakantiebungalows en anderszins. Geld voor medicijnen tegen kanker of andere ernstige ziektes is er niet. De linkse en christelijke politieke partijen hebben hiermee geen enkele moeite. Het opvangen van asielzoekers heeft de absolute prioriteit voor de linkse politiek uit humanitaire overwegingen. In het huidige politieke debat en bij talkshows wordt een stringente aanpak van het asielbeleid op allerlei manieren ondermijnd.

 

Stel je voor dat de jaarlijkse miljarden euro’s voor het asielbeleid structureel kunnen worden verminderd en besteed kunnen worden aan de gezondheidszorg en lastenverlichting voor huishoudens, dan worden grote problemen in rap tempo opgelost. Maar voor deze politieke partijen is dit een rechtstreekse aanval op hun politieke ideeën. Dit mag en zal nooit gebeuren. In plaats daarvan wordt de bevolking zoetgehouden met onwaarheden over de migratiestroom.

 

D. Wiggers.

 

 

Fortuin naar hotelopvang asielzoekers, maar kankermedicijn is te duur | Columns | Telegraaf.nl