( 26 Aug 2016 ) Patiënt omstreden natuurgenezer Klaus Ross: 'Heel blij dat hij mij behandelde'.

17-09-2016 22:32


  • Auteur: RTL Nieuws.


  • Patiënt omstreden natuurgenezer Klaus Ross: 'Heel blij dat hij mij behandelde'
  • Klaas Tulp heeft alvleesklierkanker. Hij liet zich behandelen door Klaus Ross.


  • Foto: RTL Nieuws
  •                   

    Klaas Tulp heeft alvleesklierkanker. Hij hoorde dat hij nog een aantal maanden te leven had en besloot zijn heil te zoeken bij de nu omstreden Duitse natuurgenezer Klaus Ross. Dat nu drie sterfgevallen worden onderzocht, vindt hij verschrikkelijk. Toch is hij blij dat hij door Ross is behandeld, vertelt hij aan RTL Nieuws.


    Tulp kreeg in februari te horen dat hij ziek was. Hij werd geopereerd en artsen stelden een chemokuur voor. Dat zag hij niet zitten. "De operatie had zo'n grote impact gehad. Een chemokuur maakt meer kapot dan me lief is. Ik dacht daar na de operatie niet toe in staat te zijn. En dan nog al die bijwerkingen, terwijl al zeker was dat ik er niet beter van zou worden. De beslissing was heel eenvoudig: hier begin ik niet aan."


    Hij had positieve verhalen gehoord over alternatieve therapieën. Er wordt meer geprobeerd, zegt Tulp. "Ze hebben meer durf en lef, een heel scala aan middelen die mogelijk helpen bij mijn ziekte. Ik dacht daar meer kansen te krijgen op genezing. In Duitsland mag op dat gebied meer dan in Nederland." 


    'Ook klein kansje pakken'

    Zo kwam de Drachtenaar terecht bij Klaus Ross in het Duitse Bracht. "Een man met kennis van zaken en oog voor mensen. Iemand die naast de patiënt staat. Hij kwam sympathiek over, maar had vooral een enorme hoeveelheid kennis die hij ook toepaste", zegt Tulp. Hij bleef realistisch. "Mijn situatie was verre van rooskleurig. Ik wist: het is een kansJE. Maar je moet ze pakken, ook als ze klein zijn."


    Tulp kreeg de glucoseblokker 3BP, het middel dat drie patiënten van Ross mogelijk fataal werd: https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/om-onderzoekt-vijf-patienten-kankerkliniek-klaus-ross  Na acht behandelingen werd hij ziek en werd de behandeling met de glucoseblokker gestaakt. Of het middel heeft geholpen, weet hij niet. "In het ziekenhuis in Drachten werd een CT-scan gemaakt. Daarop was te zien dat de kanker terug was. Maar je weet niet waarom dat is, of dat iets met de behandeling te maken had en of dat anders ook gebeurd was. Ik had in elk geval niet de hele nare bijwerkingen van een chemokuur gehad."


    Stamcellen van een lam:

    Eind juli kreeg hij een nieuwe behandeling, opnieuw in de kliniek van Ross. Via een injectie kreeg hij stamcellen uit het bloed van een lam ingespoten. "Die injecties moesten mijn immuunsysteem versterken en cellen aanmaken waardoor ik de ziekte op eigen kracht zou kunnen overwinnen. In Duitsland wordt dat vaker gedaan, Klaus zei eerlijk dat het voor hem de eerste keer was. Maar het was veilig en betrouwbaar, zei hij, en hij is een betrouwbare man. Dus ik ging daar sowieso op in."


    Tulp kon de behandeling van drie tweewekelijkse injecties niet afmaken. Kort na de eerste injectie werd bekend dat er iemand was overleden na behandeling door Ross. De kliniek werd gesloten. "Dat vond ik heel triest. Het waren verschrikkelijke toestanden, in eerste instantie voor de mensen die zijn overleden en hun nabestaanden. Later dacht ik: nu gaat mijn behandeling ook niet verder. Ik heb het nog aan Klaus gevraagd, maar de kliniek was dicht. Het was einde oefening."


    'Geen horrordokter'

    Tulp wacht nu af wat er gebeurt. "Ik hoop dat de ziekte niet erger wordt." En ondertussen vindt hij de situatie vreselijk voor de man die hij zo vertrouwt. "Hij wordt neergezet als horrordokter. Daar schrok ik van. Hij functioneert al jaren op deze manier. In die periode zijn veel patiënten overleden, maar dat is inherent aan kanker. Dat gebeurt in ziekenhuizen ook."


    Tulp stuurde Klaus Ross nog een e-mail om hem sterkte te wensen. "Ik geef hem nog altijd het voordeel van de twijfel omdat hij de patiënten volwaardig behandelt. Alle andere patiënten denken er net zo over."


    Toch vindt hij het goed dat er een serieus onderzoek komt naar de sterfgevallen. "Dat is heel terecht. Nu wordt er veel gespeculeerd. Het is alleen al goed om die mythes te ontmantelen. Ik hoop dat het een storm in een glas water is."



    Bron: www.rtlnieuws.nl/gezondheid