( 18 Aug 2016 ) OM onderzoekt 70 sterftegevallen kliniek Ross.

17-09-2016 20:44


Auteur: Steven Musch van Metro - Buitenland.


De alternatieve kankerkliniek van Klaus Ross in het West Duitse Bracht.


Foto ANP.



Het aantal patiënten dat is overleden na behandeling in de kliniek van de Duitse natuurgenezer Klaus Ross ligt mogelijk veel hoger dan aanvankelijk werd aangenomen. Volgens de Duitse omroep WDR onderzoekt de politie inmiddels zeventig sterfgevallen.

Vorige maand werd bekend dat drie mensen waren overleden na behandeling in de alternatieve kankerkliniek van Ross in het dorpje Bracht, net over de grens tussen Roermond en Venlo. Het zou gaan om een Nederlandse man van 55 uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg en een Belgische vrouw van 55. Ross gaf de patiënten vermoedelijk een vitamine-injectie, en stuurde hen naar huis in plaats van naar een arts.


Lichamen opgraven:

De Duitse justitie en politie werkt samen met het Nederlandse Openbaar Ministerie in het onderzoek naar Klaus Ross. Eerder ontvingen zij al tientallen meldingen van mensen die in de alternatieve kankerkliniek waren behandeld. 


De Duitse politie onderzoekt nu zeventig sterfgevallen. Er wordt gekeken naar medische dossiers en mogelijk zal het ook nodig zijn om lichamen van overleden patiënten op te graven voor het onderzoek. De vraag is of de patiënten zijn overleden aan kanker of door de toediening van het omstreden preparaat 3-broompyruvaat, een zogenoemde glucoseblokker. Dit middel zou de stofwisseling van kankercellen verstoren, maar er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat het werkt. 


Ross had toestemming voor het gebruik van het middel, maar het Duitse Openbaar Ministerie verdenkt hem desondanks van dood door schuld en/of zware mishandeling.


Kliniek gesloten:

De kliniek van Ross werd eerder al in opdracht van het Duitse OM in Krefeld doorzocht, waarbij naar patiëntendossiers en behandelmethoden werd gekeken. De Duitse inspectie voor de gezondheidszorg deed op basis daarvan aangifte. Kort daarna werd de kliniek gesloten.


Wanhoop:


Nederlanders gaan wel vaker in Duitsland naar natuurgenezers, omdat de regelgeving daar minder streng is. Ook in Nederlander zijn alternatieve genezers actief, zonder diploma of opleiding, maar in Duitsland zijn er minder wettelijke beperkingen. Daarom zoeken mensen soms uit wanhoop een behandelaar in Duitsland. 



Bron: www.metronieuws.nl/nieuws/buitenland