Dringende Oproep !

 

 

Ook de website info-over-kanker.nl gaat overgebleven dichte kankermedicijnen inzamelen.

 

Heb je overgebleven kankermedicijnen in dichte verpakking, stuur dan een mail naar website@info-over-kanker.nl

 


De Beheerder Bertus

van deze Website

zamelt

zorgmateriaal

in voor

Ethiopië.












Gevraagd voor Ethiopië Stomamateriaal

zie Foto's







Heeft u bovenstaande Stomamateriaal of Zorgmateriaal 

en wilt u dit doneren aan Ethiopië,

stuur dan een mail naar:

website@info-over-kanker.nl



 

 

HAAR DONEREN.

 

 

De Website is Dringend op zoek naar haarwerken en Haarstukjes voor kankerpatienten heb u Haarwerken of Haarstukjes en wilt u deze Doneren kunt u contact op nemen via de Mail: website@info-over-kanker.nl

 

 

 

Wanneer je je haar wilt doneren, let dan op de volgende punten:

 

  • Alle natuurlijke haarkleuren zijn welkom, geverfd haar ontvang ik ook graag!
  • De minimale lengte bedraagt 25 centimeter.
  • Indien mogelijk het haar droog, schoon en in een staart opsturen.
  • Grijs haar kunt u ook doneren.
  • Haar vergaat niet, dus als u nog ergens een oude afgeknipte vlecht heeft liggen, maakt u mij daar erg blij mee!

 

 

 

 

Persbericht:  Alexander Monro  22 November 2024.

 

 

Nog meer zekerheid bij borstkankeronderzoek in het Alexander Monro Ziekenhuis.

 
 

Mammomat B.rilljant

 

 

 

Naast AI nu ook de nieuwste techniek mammografie beschikbaar:

 

Bilthoven – Het in borstkankerzorg gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis werkt, voor de beste diagnostiek en behandeling, al meer dan 10 jaar samen met Siemens Healthineers. Er is nu weer een stap gezet naar de meest zorgvuldige diagnostiek van de toekomst. Marjolein de Jong, bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis, ondertekende het contract met Paul Riswick, algemeen directeur van Siemens Healthineers, voor het in gebruik nemen van twee MAMMOMAT B.briliant’s, het meest geavanceerde mammografiesysteem van dit moment, voor de patiënten in het Alexander Monro Ziekenhuis.

 

Het Alexander Monro Ziekenhuis is hét gespecialiseerde ziekenhuis voor het diagnosticeren en behandelen van borstaandoeningen, screening en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek. Bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis, Marjolein de Jong: ‘Met Siemens Healthineers als partner blijven we in staat om de borstkankerzorg op een zo hoog mogelijk niveau aan te kunnen bieden. Met de beste medisch specialisten en state-of-the-art-apparatuur, wordt de meest zorgvuldige diagnose gesteld. De beste borstkankerzorg begint met de meest zorgvuldige diagnose en zorgt vervolgens voor het beste behandelplan en daarmee voor de beste kans op overleven. Deze prachtige, nieuwe MAMMORAT B.briljant’s leveren hieraan een belangrijke bijdrage.’

 

Paul Riswick, algemeen directeur Siemens Healthineers, benadrukt: ‘Onzekerheid heeft grote impact op mensen en hun dierbaren met een verdenking van borstkanker. Een scan moet daarom zo goed mogelijk duidelijkheid bieden over wat er aan de hand is. Met twee MAMMOMAT B.brilliant mammografen kunnen we dit beter dan ooit bereiken. Het is fantastisch dat deze systemen binnenkort bij hét in borstkankerzorg gespecialiseerde ziekenhuis van Nederland ingezet gaan worden.’

 

 

Over de MAMMOMAT B.brilliant:

De MAMMOMAT B.brilliant biedt in slechts 5 seconden een haarscherpe scan met de unieke 50° Wide-Angle tomosynthese. Deze geavanceerde technologie zorgt ervoor dat diagnoses sneller, nauwkeuriger en met meer zekerheid kunnen worden gesteld. Hoe groter de hoek, des te beter de diepteresolutie, waardoor eventuele laesies sneller aan het licht komen en beter te identificeren zijn. Bovendien maakt dit innovatieve mammografiesysteem efficiënter en ergonomischer werken mogelijk, wat resulteert in kortere onderzoeken en daarmee minder ongemak voor de patiënt en de kans om meer patiënten te helpen met snellere toegangstijden.

 

 

Over het Alexander Monro Ziekenhuis:

Het AMZ is hét landelijke en voor iedereen toegankelijke gespecialiseerde ziekenhuis voor het diagnosticeren en behandelen van borstkanker, goedaardige borstaandoeningen, erfelijke aanleg, familiair verhoogd risico, second opinions en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek. Het Alexander Monro Ziekenhuis kenmerkt zich door: Snel duidelijkheid, gespecialiseerde excellente borst(kanker)zorg, expert in second opinions, persoonlijke aandacht en gastvrijheid en focus op kwaliteit van leven.

 

 

 

Bron: www.alexandermonro.nl

 

 

 

 

Persbericht KWF 22 November 2024.


 

 

 

KWF investeert 6,7 miljoen euro in verbeteren zorg voor jongvolwassenen met kanker.

 
 
 
 
 
 

Stap dichterbij betere overlevingskansen en levenskwaliteit 18-39 jarigen.

 


KWF investeert 6,7 miljoen euro in verbeteren zorg voor jongvolwassenen met kanker.


Jaarlijks krijgen in Nederland ongeveer 4000 jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot en met 39 jaar de diagnose kanker. Een op de vijf overlijdt uiteindelijk aan de ziekte. Ook voor overlevenden zijn de gevolgen op lange termijn groot. ​Vandaag maakt KWF Kankerbestrijding bekend dat zij 6,7 miljoen euro investeert in de verbetering van zorg voor AYA's (Adolescents and Young Adults).
 

Jongvolwassenen met kanker vielen lange tijd tussen wal en schip: te oud voor de kinderafdeling en te jong voor de volwassenzorg. Hierdoor kregen zij zorg die niet aansloot bij hun levensfase. Inmiddels is de basis gelegd: de afgelopen jaren zijn door AYA’s, Stichting Jongeren en Kanker (SJK) en zorgprofessionals grote stappen gezet in de ontwikkeling van AYA-zorg. Wat nu hard nodig is: brede bekendheid dat AYA’s een aparte patiëntengroep vormen, kennis van AYA-zorg bij alle zorgverleners en een permanente inbedding. Dankzij de investering van KWF kunnen deze belangrijke vervolgstappen de komende jaren worden gezet.

 

 

Grote gevolgen voor toekomstdromen en -plannen:


Dorine Manson, directeur KWF: "KWF wil de impact van kanker op patiënten en hun naasten terugdringen. Samen met het AYA Zorgnetwerk constateerden we dat het zorgsysteem hiaten vertoont, waardoor jongvolwassenen met kanker tussen 18- 39 jaar zorg krijgen die eigenlijk niet bij ze past. Als je kanker krijgt op AYA-leeftijd heeft dat grote gevolgen voor je toekomstdromen en -plannen: je leven staat op zijn kop. KWF maakt zich er met deze investering hard voor dat AYA’s in alle fases - vanaf diagnose tot zorg voor late gevolgen van kanker - goed ondersteund worden. Bovendien zorgen we er zo voor dat het inmiddels landelijk opererende netwerk de volgende stap kan maken, zodat zorgprofessionals bekend zijn met specifieke AYA-zorg, en alle AYA's overal blijvend goed begeleid kunnen worden.”
 
 

Zelfde protocol als 70-jarigen:

Anneke Eikelenboom (voorzitter van patiëntenorganisatie Stichting Jongeren en Kanker) kreeg zelf op haar 33e kanker: “Voor kinderen zijn er speciale medische richtlijnen, maar tussen je 18e en 39e word je behandeld volgens hetzelfde protocol als patiënten van 70 jaar. Terwijl er in deze fase van je leven specifieke vraagstukken ontstaan: over bijvoorbeeld studeren, starten op de arbeidsmarkt of het aangaan van relaties. En iets wat nog vaak vergeten wordt: de impact van kanker op je vruchtbaarheid en kinderwens.”

 

 

Diverse projecten:

Met de investering van KWF worden in de komende jaren verschillende projecten van het AYA ‘Jong & Kanker’ Zorgnetwerk mogelijk gemaakt. Binnen dit netwerk werken ziekenhuizen en zorgverleners door heel Nederland samen aan betere, leeftijdsgerichte zorg voor AYA’s. Op dit moment maken ruim 80 ziekenhuislocaties onderdeel uit van het netwerk, maar de AYA-zorg bereikt nog niet alle patiënten. Hiervoor is intensieve scholing van zorgverleners en menskracht bij het verbeteren van processen binnen de zorg nodig. De projecten zorgen er onder andere voor dat zorgverleners beter uitgerust worden om AYA’s een passende behandeling te bieden. Met als doel de levensverwachting te verhogen en problemen op lange termijn te verminderen.
 

Prof. dr. Winette van der Graaf, internist-oncoloog en voorzitter van het stichtingsbestuur AYA Zorgnetwerk: “Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat sommige groepen AYA’s een verhoogd risico hebben op late effecten op de lange termijn. Daarom is het essentieel om de zorg voor deze patiënten goed te organiseren. Hoe we dat het beste kunnen doen, gaan we de komende jaren in kaart brengen dankzij de door KWF gefinancierde projecten.”

 

 

Belangrijk kantelpunt:

Dr. Eveliene Manten-Horst, directeur AYA Zorgnetwerk: “Deze financiële toekenning vanuit KWF betekent een belangrijk kantelpunt in de zorg voor jongvolwassenen met kanker. Onze missie is dat iedere AYA-patiënt kan rekenen op een leeftijdsgerichte medische behandeling en structurele aandacht voor en ondersteuning bij de uitdagingen waar die mee te maken krijgt in deze dynamische levensfase. Dankzij deze investering komen we steeds een stap dichterbij betere overlevingskansen en levenskwaliteit voor AYA’s.”

 

 

 

Bron: www.kwf.nl

 

 

Enquête

Zou u deze website aanbevelen aan andere ?

Ja ,zeker (2,250)
24%

Ja, ik ga deze website promoten via Facebook (2,439)
27%

Nee, zal deze website nooit aanbevelen aan anderen. (2,671)
29%

Ja ik ga deze website promoten via X. (1,829)
20%

Totaal stemmen: 9189

Info voor Kankerpatiënten

Nanomedicijnen met gasbellen bieden hoop op behandeling van longkanker.

23-11-2024 15:40
    De toediening van nanomedicijnen met behulp van gasbellen heeft zich bewezen als een unieke manier om cytotoxinen naar de longen van kankerpatiënten te transporteren. De methode maakt nauwkeurige en gerichte behandelingen mogelijk en de lokale werking van de medicijnen voorkomt ook...

Salmonellabacteriën: een potentieel nieuw wapen tegen darmkanker?

21-11-2024 16:06
  Auteur:  businessam.be     Wetenschap.     Key takeaways   Salmonellabacteriën kunnen worden gebruikt om de natuurlijke afweer van het lichaam tegen tumoren te versterken.   De bacterie put asparagine uit, een essentieel aminozuur dat T-cellen...

De kracht van lotgenotencontact voor mantelzorgers.

21-11-2024 08:56
    Auteur: redactie Mantelzorgelijk - mantelzorgelijk.nl         Mantelzorgen kan een dankbare, maar ook hele zware taak zijn. Het zorgen voor een naaste brengt niet alleen praktische uitdagingen met zich mee, maar kan ook emotioneel ook super veel van je...

Mensen willen graag een bepaalde oorzaak weten over je longkanker.

21-11-2024 08:45
        Als ik vertel dat ik longkanker heb, krijg ik vaak opmerkingen van: goh, heb je vroeger gerookt? Mensen willen graag een bepaalde oorzaak weten over je longkanker. De vraag ‘heb je gerookt voelt vaak alsof de ziekte aan jezelf te danken is. Niet iedereen krijgt...

Persoonsgerichte behandelingen door data-analyse & AI.

20-11-2024 13:03
          De prompt-een-snor-actie van het Radboud Oncologie Fonds staat dit jaar in het teken van het onderzoek voor betere persoonsgerichte behandelingen voor mannen met prostaatkanker. Prostaatkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij mannen. Elk jaar...

Borstkanker bij mannen: de tumor die niemand opmerkt.

19-11-2024 17:02
          Mannen krijgen zelden borstkanker. Maar als er toch een diagnose volgt, is de tumor vaak groter en de ziekte uitgebreider. Hun overlevingskansen liggen meestal lager dan bij vrouwen. Bovendien worden mannen zelden betrokken bij wetenschappelijk onderzoek,...

Praktische tips voor een betere conditie bij kanker.

18-11-2024 18:45
        Je kunt zelf veel doen om je conditie tijdens of na behandeling van kanker zoveel mogelijk te verbeteren. Gezond en gevarieerd eten, voldoende bewegen en een gezond gewicht bereiken of behouden zijn belangrijk.     Blijf actief (indien mogelijk) Bewegen en...

Huisartsen slaan alarm: prostaatkankerzelftesten zijn onbetrouwbaar.

18-11-2024 18:19
          Het klinkt veilig: hoe meer we testen, hoe meer we weten. Toch geldt dat niet voor prostaatkanker, waarschuwt huisarts Bernard Leenstra in De Nieuws BV. De zelftesten, die steeds vaker te koop zijn bij drogisterijen, zijn volgens hem minder betrouwbaar dan ze...

Mag ik met een stoma krachttraining doen?

14-11-2024 08:47
      Ja, meestal kun je 6 weken na het krijgen van een stoma weer veilig starten met krachttraining. Het is belangrijk om dit op een goede manier op te bouwen, het liefst onder begeleiding van een fysiotherapeut.   Vóór deze 6 weken kan je al beginnen met hele lichte...

Ewingsarcoom: overlevingskansen verbeterd, maar jongvolwassenen hebben nog steeds slechter vooruitzicht dan kinderen.

13-11-2024 09:36
              Ewingsarcoom is een vrij zeldzame en agressieve vorm van kanker die meestal ontstaat in het botweefsel of, minder vaak, in andere delen van het steunweefsel (de weke delen). De ziekte komt vooral voor bij kinderen en bij adolescenten en...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Nieuws

Endometriose kan het risico op eierstokkanker verviervoudigen, zo blijkt uit onderzoek.

07-08-2024 12:52
    Auteur;  Sahana Sitaraman - livescience.com     Vrouwen met...

Onderzoek vindt geen verband tussen zwangerschapsdiabetes en risico op borstkanker.

07-08-2024 12:39
      Vrouwen die zwangerschapsdiabetes ontwikkelen, hebben geen grotere kans om...

Jaimy Vanenburg (32), dochter van oud-international Gerald, overleden.

07-08-2024 12:32
    Auteur: Een onzer verslaggevers -...

Hospice Spijkenisse kan vijf extra kamers bouwen dankzij Roparun.

07-08-2024 12:24
    Auteur: Gert Onnink - ad.nl/nissewaard     Hospice de Waterlelie in...

Oncologie-expert waarschuwt dat kanker bij jongeren toeneemt.

06-08-2024 17:47
    Auteur:  Lauren Giella - Nationaal...

Taiwanees onderzoeksteam ontwikkelt nieuw kankermedicijn.

06-08-2024 14:42
    Auteur:James Thompson en Tseng I-ning ...

Immunotherapie verbetert de overlevingskansen van patiënten met gevorderde longkanker aanzienlijk, zo blijkt uit onderzoek.

06-08-2024 12:28
    Auteur: Wiley - news-medical.net/news       Sinds het eerste...

Kankerpatiënten uitgesloten van behandeling in 'meest wrede besluit' van Health NZ.

05-08-2024 12:55
    Auteur: Te Aniwaniwa Paterson - teaonews.co         Te...

Moeder waarschuwt voor asbestgerelateerde kanker.

05-08-2024 12:19
    Auteur: Aja Dodd  - BBC Radio-T-shirts.     Helen Bone...

Peter rent een marathon voor KiKa: ‘Ik haal hier veel kracht uit’.

05-08-2024 12:15
    Auteur: Hanneke Marcelis - bredavandaag.nl/algemeen   Foto: Peter de Valck...
Onderdelen 341 - 350 van 861
<< 33 | 34 | 35 | 36 | 37 >>


Steun Roparun.

Stichting Roparun kan blijven bestaan door donaties, sponsors en de inzet van vrijwilligers.


Steun jij Roparun:

Dit kan door op onderstaande button te klikken, je komt dan rechtstreeks op de donatiepagina van Roparun.